Cyberpunk 2077 İnceleme



Tüm Dünya'da büyük hype yakalayan oyun çıkışıyla birlikte bu kadar büyük bir hype yapması konusunda tamamen haklı bir oyun olduğunu götürüyoruz. Saçmalama peşinde olan bir iki oyun mecrası hariç herkes yüksek puanlar sıraladı.

Oyun konu bakımından siyasi ve mafyatik bir ortamda akıyor, oyunun dünyası hayali metropol bir şehirde geçiyor, her tarafta npcler ve arabalar ike akan bir şehir havası var. Bazı oyuncular npcler çok seyrek demiş ama bu bir bug olabilir bana sokaklar bir hayli kalabalık göründü.

Görevler sürekli bir yerlere gidip birini öldürme, bilgi alma, takip gibi ilerliyor ama kendini tekrar bağlamadan ve sıkmadan. Zaten hikayeyi merak ettiğiniz için tekrara düşse bile sıkılmanız zor. Hiç yan görevler ile uğraşmaz düz hikaye ile 24-25 saatte bitirebileceğiniz bir oyun. 

Grafik performansı bakımından Gtx 1080 ve orta karar 7 ci nesil i5 ile 60fps high grafiklerde akıcı bir biçimde ve tatminkar görsellikte sorunsuz oynadım. Playstation 4 versiyonu için yapılan yorumlar üzücü bazı kullanıcılar 15 fps ye kadar düştüğünü bildirmiş.

Oyunda ara sahnelerde bazen cliping hataları oluşuyor ama onların first day update ile çözüleceğini düşünüyorum. Birde oyun çıkar çıkmaz  codex tarafından cracklandığını gördüm, bu biraz üzücü bir durum çünkü yapımcıların emeklerine tam karşılık alamamaları söz konusu. Gerçi 8 milyon ön sipariş ile büyük bir başarı yakaladı ama genede oyunun 5 senedir geliştirildiği düşünülürse bir acıma duygusu gelişiyor.

Oyunlara not vermeyi sevmem ama on üzerinden bir not vermek gerekirse on puan veririm. 

Yorumlar