Kediler Ne Kadar Zeki?

 


Amerika'da yapılan bir çalışmak kedilerin 250 milyon nöron barındırığını ortaya koyuyor yani köpeklerde 500 milyonken kediler malesef yarısı kadar nörona sahip. Buna rağmen öğrenme ve uygulama konusunda köpekler kadar olmasa da genede umut vericidir hatta kesinlikle geri zekalı dememek gerekir çünkü 250 milyon nöron bişiyler öğrenmek için yeterli.

Merak ediyorsanız söyleyeyim insanda 16 milyar nöron var. 16 milyon nörona rağmen ne kadar geri zekalı insan var görüyorsunuz.

Kedilere bişiyler öğretmen istiyorsanız kesinlikle ödüllendirerek öğrenme yoluna gidin, yani yapmasını istediğiniz davranışın azıcık bile yapsa hemen ödül maması verin sonraki denemelerde daha iyisini yapacaktır. Kedilerin özellikle ıslak mamaya olan çılgın arzusunu biliyorsunuz, bu sebeple özellikle ıslak mama vermemeden önce yapmasını istediğiniz davranışı öğretmeye çalışın. Annem evdeki kediye ıslak mama vermeden evvel "mama" dedi ve bunu her seferinde yaptı şimdi kedi ıslak mamayı görünce "mama" diye çığlık atıyor. Islak mamanın gücü, utanmasa okuma yazmayı sökecek. 

Yorumlar