Ruh Sağlığınızın Bozuk Olduğunu Anlamanın 3 Basit Yolu



 İnsanlar belli yaşlardan sonra ruhsal dengelerini kaybedebilir bunun bir çok nedeni vardır ama biz bu nedenler üzerine durmayacağız, sadece ruhsal bir bozukluk var mı kendi kendinize teşis koyup doktara gitmeniz gerekir mi onu bulmaya çalışacağız, fakat şunu eklemek isterim kendinizde bir sorun varsa testin sonucu ne olursa olsun bir ruh ve sinir hastalıkları uzmanına görünmekte fayda var.

1) Çabuk sinirleniyor musunuz?

Çabuk sinirlenen bir kişiyseniz üzgünüm ama ruh sağlığınız tehlikede çünkü normal bir bireyin sabır ve süküneti ciddi anlamda yüksektir, kelimenin tam anlamıyla ota boka sinirlenme.

2) Sürekli daralıp, nefes darlığı yaşıyorsanız sorun var demektir.

Nefes alışverişi bedenin elinde olan bir durum değildir sürekli nefes alıp verirsiniz fakat bu nefes alışverişlerinde sorun yaşıyor ve sürekli nefes alıp verme işini farkında olarak yapıyorsanız ruhsal anlamda bir çıkmazda olabilirsiniz bir uzmana görünmekten çekinmeyin.

3) Sürekli yaşamanın anlamsızlığınu sorguluyorsanız kötü.

Yaşam ile ölüm arasındaki farkı önemsemiyor ve hayatınızı sonlandırma konusunda aklınızdan geçiyor ise kesinlikle koşarak bir klinik psikoloğ görmeniz gerek çünkü sağlıklı bir ruh halinde değilsiniz.

Bu üç bulgudan biri bile sizde varsa bir uzmana görünmeniz şart fakat bu üç belirti olmadığı halde genede kötü hissediyorsanız başka bir sorun vardır gene uzmana görünmek sizin için iyi olur. 

Yorumlar