Zamanda Yolculuk Gerçekten Var Mı?


 Bu fenomen bir çok bilim kurgu filminde çok güzel bir biçimde işlendi, her film kendi gerçekliğini yarattı kimine göre zamanda yolculuk yapınca geleceğimiz değişir kimine göre farklı bir evrene geçiş yapacağımız için gelecek etkilenmez. Yani geçmişe gidip dedenizi öldürünce sizin doğmayacağınız gibi bir şey iddia edildi bazı filmler paralel evrenlerde varlığınız devam edecek dedi. Hiç bir teori kanıtkalnamdığı için ikisinide doğru kabul etmek durumunda kalıyoruz. Gel gelelim zamanı kontrol edebilmek mümkün mü onu biraz ele alalım.

Zaman dediğimiz olgu yavaşlayabilen veya tamamen durabilen bir olgudur. Sebebini tam olarak çözemesekte zaman olgusunun kütle çekimininden fazlaca etkilendiğini biliyoruz. Yani dev Giza piramitinin içinde zaman ayrı dışında ayrı akıyor bunun sebebi dev piramitin yarattığı kütle çekim kuvvetinin zamanı yavaşlaması. Tabiki bu yavaşlama atom saati ile anca tespit edilecek bir husus fakat tam olarak demeye çalıştığımız kütleçekim - zaman ilişkisini doğruluyor. Ayrıca Einstein'nın ikizler paradoksunu da biliyoruz, aynı anda doğan bir ikiz bebekten teki uzayda ışık hızında bir yıl geçirir ise dünyaya döndüğünde kardeşinden çok daha genç olacağını söylüyor. Bu da tamemen kütle çekim ile alakalı.

Peki bunları biliyorsak bizim dışımızda yada bizim gelecekteki insanlarımız bunu tam randımanlı kullanıp geleceğe gitmiş midir? Bunu şimdilik bilemeyiz çünkü gelecekten gelen bir insan yada varlık medeniyetimizin ilerleyişine ket vurmamak ve insanları şoka sokmamak için gizlilik ilkesi takınıyor olabilir. 

Yorumlar