Bitcoin - Nasdaq Kolerasyonu Devam Ediyor

 


Küresel piyasalarda sicak para azalınca Nasdaq 7 gün üst üste ekside kapadı neredeyse çıktığı yere geri döndü ve tepe taklak oldu. Fakat diğer borsalar ve Bitcoin kolerasyonu izledi, an itibariyle Nasdaq 244 puan artıda ve Bitcoin bunu takip ederek 21.370 dolar ile son günlerin en yüksek zamanını yaşıyor.

Geçen hafta Binance'ın 2 milyar dolarlık müdahalesi ile daha fazla düşmesi engellenen Bitcoin bir nevi kalbi duran hasta gibiydi adrenalin iğnesi Binance tarafından uygulandı ama Nasdaq'ın kısa süreli koması ve dünya genelinde yaşanan ufak enflasyonist durumlar, bitcoin için pek iyi olmadı.

Bitcoin - Nasdaq kolerasyonu bir yerden sonra negatif yada pozitif olarak ayrışacak ardından aralarındaki takip bitecektir diye düşünüyorum, bunun için FED'in bir miktar muslukları açması gerekiyor. Fed'in bir sonraki toplantısı 26-27 Temmuz, o güne dek bir çıkıp bir inebilir. Şimdilik major hareket beklemiyorum ama ihtiyatlı olmakta fayda var.

Bitcoin için tahminler yapmayı sevmiyorum fakat görünen köy kılavuz istemez, Apple, Microsoft ve Meta ve bir çok şirketin borsada zarar ettiği bir yerde Bitcoin için olumlu konuşmayı düşünmüyorum.

Yasal uyarı burada verilen tavsiyeler yatırım amaçlı tavsiyeler değil sadece fikir ve analiz amaçlıdır. En iyisini siz bilirsiniz. 

Yorumlar