Bitcoin Sıfırlanır Mı?

 



Bu teknik olarak imkanlı fakat teoride imkansız. Paraya değer veren kişiler insanlardır, siz 1 btc için 25.000 dolar değer biçerseniz birileri gelip size neden 25.000 dolardan satıyorsun diyemez,fakat piyasayı bildiğiniz yada bilmediğiniz üzere ia yazılımlı botlarda piyasada alış satış işlemleri yapıyor ve minimum kazanç maksimum volantalite mantığı ile alıp satar yani sizin aksinize belli bir fiyatta diretmez ve duyguları ile korkuları satışta ve alışta yer almaz bu sebepler her daim alış ve satış yaparlar. Siz şu fiyata gelince satarım derken bir tık altına botlar satar yada alır. Kısacası piyasa sadece insanların verdiği değer işe yürümediğini için botlar sürekli alım satım yaptığı için btc nin sıfırlanması çok hatta imkansıza yakındır. 

Çok büyük bir spekülasyon çıkarılsa bile, yok efendim btc gezegen çapında devletler tarafından yasaklanacak dense dahi bu iş buradan kapanmaz geçici düşüş olur.
Peki bu btc yi sıfırlayacak bir virüs çıkabilir mi, evet çıkabilir fakat bu virüs gerçekten dünyadaki en iyi virüs olacakki tüm btcyi çalıp dünyada alıp satan bırakmasın. Fakat böyle bir virüs yazılsa dahi onu btc hacki için değil nükleer silahların şifreleri için kullanırlar orası ayrı. Bitcoin şifreleme SHA256, 264 bit e kadar girdileri, 512-bit lik parçalara ayırarak işlemekte ve çıktı olarak 256-bit uzunluğunda veri üretmekte. Yani nükleer silahların şifresi bu kadar uzun ve meşakkatli değil.
Bitcoin, ABD borsalarında menkul kıymet olarak da değer gördüğü düşünülür ise btc'nin sıfırlanacağını düşünmek asfaltı sulayıp çiçek açmasını beklemek olur. 

Yorumlar