Dizi Önerisi 101

 


StarGate SG1

Eğer bilimkurgu seviyorsanız 10 sezonluk bu dizi sizi başka başka alemlere götürecek ve orada size güzel hayaller kurduracak, ilk bir kaç sezon çok eski görüntü kalitesi canınızı sıkabilir ama dayanın 3. Sezondan sonra kalite artıyor ve konular çok daha yaratıcı oluyor. Diziye başlamadan evvel StarGate filmini izlemeniz iyi olur çünkü yapımın nerden geldiği nereye gideceği konusun güzel bir fikir veriyor. Birde dizin yanlış hatırlamıyorsam 5 yada 6 cı sezonunda dizi ile paralel giden StarGate Atlantis var o da 5 sezonluk bir yapım. Yani düşünün dizi o kadar tutmuş ki paralel yapımı var. Birde hepsi bitince StarGate Universe var pek başarılı olmada da izlenenebilir, hafif Atlantis havası var ama konu pek toparlanamadığı için iptal olmuştu.

Yazımın başında dediğim gibi 10 sezonluk devasa bir dizi her sezon en az 20 bölüm var ve gerçekten sürükleyici. Bana hayatın boyunca izlediğin en iyi bilimkurgu dizisi nedir diye sorsalar birinci sıraya StarGate dizisini koymakta tereddüt etmem.

Konu kabaca yıldızlar arası yolculuk yapmaya yarayan bir geçit ile insanoğlunun sınavını anlatıyor, yeni yeni medeniyetler, virüsler, hastalıklar, canlılar, tuzaklar bitmek tükenmek bilmiyor.  Dizinin gerçekten bir dağın içinde askeri amaçlar ile kurulmuş üste çekilmesi güzel ayrıca karakterlerin ikonik ve gelişime açık olması sizi diziye bağlayan şeyler olacak. 

İzleyin ve buraya yorumunuzu atın sevmeseniziz paranız iade. 

Yorumlar