Kanada, Muhalefet, Bitcoin



Biliyorum bizim siyasetimiz bize yeter diyorsunuz ama Kanada topraklarında ilginç gelişmeler oluyor. Başa geçtiğinde özellikle genç ve modern bir politikacı profili çizen ancak zamanla çok sert bir role bürünen Kanada başbakanı Justin Trudeau yine kripto paralara karşı açıklamalarda bulundu.
Kanada’da muhalefet partisinin liderliğine seçilen Pierre Poilievre’in Kanada Merkez Bankası’nı eleştiren ve “Enflasyondan uzaklaşmak isiyorsanız Bitcoin almalısınız” diyen Pierre Poilievre’i eleştiren Trudeau, attığı Tweet'te şunları söyledi;
"İnsanlara enflasyonu engellemek için kripto para almalarını söylemek ve hayat kurtaran aşılara karşı durmak sorumlu liderlik değildir. İnsanların ailelerine yardım eden pandemi desteklerine karşı çıkmak da sorumlu liderlik değildir” açıklamalarında bulundu.
 Poilievre, kış aylarında birçok kez Bitcoin alımı konusunda yorumlar yapmış ve hem Kanada Merkez Bankası’nı hem de hükümeti sert şekilde eleştirmişti. Poilievre, göreve gelmesi halinde Kanada’yı dünyanın kripto para merkezlerinden biri yapma vaadinde de bulunmuş ve “Merkez Bankası başkanını da kovacağım” demişti.




Merhaba, ben Serhat bu blog sayfasında kendi dünya görüşümü, bilgilerimi ve deneyimlerimi sizlere yazı veya podcast (yakında) yoluyla sunmaya çalışıyorum.

Yorumlar