Bitcoin İçin En İyi İndaktör Hangisi?



Profesyonel tredırlar hangi indaktörleri kullanıyor ve buna güvenip milyon dolarını gömüyor diye bir merakınız olduysa buyrun yazıma.

MYC Trading Indicator : Yüzde 70 oranında başarı sağlayan bu indaktör, bullish veya bearish olacak mı diye kullnılıyor.


Relative Strength Index (RSI): Bildiğimiz "ar es ay" diye çokça telafuz edilen borsalarda default olarak bulunan bir indaktördür, düşüşlerde işe yarar.


Bollinger Bands : Bolinger bandı diye telefuz edilen ve gene borsalarda kullanılan bir indaktördür, 20 günlük harekete göre aylık, haftalık, günlük, saatllik ve dakikalık dönüşleri gösterir.


Moving Averages (MA): Bu da borsalarda bulunan bir indaktördür ve dirençleri gösterdiği söyleniyor.



Moving Average Convergence/Divergence (MACD): Al sat sinyallerini belirten kendince başarılı olduğu düşünülen bir indaktördür, kısa ve uzun vade tredırlar kullanır.


Ichimoku Bulutu: Bir kriptonun düşüş veya yğkseliş trendinde mi anlamak için kullnılır, okunması zordur ama yararlı bir indaktördür.

Fibonacci Retracement: Destek ve direnç noktalarını matematiksel olarakhesaplar, fazlaca kullanılan bir indaktördür.


Stochastic Oscillator: Volantality tahmöinlerinde kullnılır, karışık bir formulü vardır, panik alım satımını engellmede en iyisi olduğu söylenir.


Bu indaktörlerin basıları tek bakışta bişiylşer anlayabilir ve yorumlayabilirsiniz fakat Ichimoku bulutu gibi bir indaktörü yorumlamak için dakikalarınızı harcamanız gerekir, bir sonraki yazımda bunların okunuşu hakkında bilgiler vereceğim, görüşmek üzere.

 


Yorumlar